2015


INFO winter 2015

In deze wintereditie van de INFO kijken we terug naar wat er bereikt is.
Rob Christiaans, Projectleider Dienst Landelijk Gebied (DLG), laat ons zien welke sporen DLG in onze regio heeft achtergelaten als drijfveer achter een groot aantal integrale gebiedsontwikkelingsprojecten.
Gerald Willemsen, veldcoördinator van Agrarische Natuurvereniging Raamvallei, schrijft over een door boeren aangelegde ecologische verbindingszone: de Laarakkerse Waterleiding.

Daarnaast kijken we naar de toekomst.
Jos van den Boogaart, wethouder van de gemeente Mill & St. Hubert, vertelt over zijn plan om CO2 in eigen omgeving te compenseren.
Suzanne de Zoeten schrijft over de Waterschapsverkiezingen 2015.

En verder vind je in deze editie van de INFO artikelen over rattengif bij het Maasziekenhuis en over het Internationaal Jaar van de Bodem.

Veel leesplezier!

INFO winter 2015

 


INFO zomer 2015

Het jaar 2015 is door de FAO (de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties) uitgeroepen tot het Jaar van de Bodem. Dat was voor ons aanleiding om deze editie van ons verenigingsblad te wijden aan het thema "bodem" (in het Land van Cuijk).

In deze INFO lees je onder meer over het ontstaan van de bodem in het Land van Cuijk en over de invloed van landbouwgif op ons ecosysteem.
Jos Verstraten, afdelingsvoorzitter ZLTO Sint Anthonis, vertelt ons vanuit zijn optiek hoe het met onze bodem staat en wat de boeren daaraan gaan doen.
We nemen een kijkje in Oogsttuin "In het Volle Leven"  in Vortum-Mullem en maken een uitstapje naar Afferden waar Knoest met de natuur meewerkt.
Suzanne de Zoeten, die met voorkeursstemmen uit het Land van Cuijk een zetel voor Water Natuurlijk won, vertelt je over de uitslag van de waterschapsverkiezingen en de nieuwe coalitie.
En, niet geheel onbelangrijk, onze nieuwe voorzitter, Theo Wijnhoven, stelt zich aan je voor!

Veel leesplezier!

INFO voorjaar 2015


INFO december 2015

In deze INFO belichten we 10 mooie natuurgebieden in het Land van Cuijk. We bekijken hoe deze gebieden er een aantal jaren geleden voor stonden, welke plannen er gemaakt en uitgevoerd werden en hoe het nu is in deze natuurgebieden. Enkele actieve leden van onze vereniging vertellen wat hun natuurpareltje in onze regio is. En onze nieuwe hoofdredacteur, Kees de Bruijn, vraagt zich af of hij natuur-conservatief is.


Veel leesplezier!

INFO december 2015