Interessante links

Natuur- en milieuorganisaties

Brabantse Milieufederatie
De Brabantse Milieufederatie (BMF) is een stichting die opkomt voor een schoon milieu, een vitale natuur en een gevarieerd landschap. De BMF overkoepelt rond de 100 (vrijwilligers)groepen op het gebied van natuur, milieu en landschap in Brabant, waaronder MLvC, en maakt deel uit van de landelijke Natuur en Milieufederaties.Vereniging Stop de Stank is opgericht door inwoners van Deurne die zich zorgen maken over de aantasting van gezondheid, leefbaarheid en milieu door de steeds toenemende intensieve veehouderij. Vereniging Stop de Stank informeert burgers en spreekt volksvertegenwoordigers aan.


Stop Mestfabriek
De belangrijkste doelstelling van Vereniging Behoud Leefbaarheid is voorkomen dat er een mestfabriek in Landhorst wordt gebouwd. De vereniging maakt gebruik van alle legale middelen die daarvoor ter beschikking zijn, zoals onder andere de website www.stopmestfabriek.nl, het mondeling dan wel schriftelijk benaderen van politici en beleidmakers, het informeren van de pers, maar bovenal het informeren van de bewoners van Landhorst en Venhorst, want daar blijkt grote behoefte aan te bestaan.

 


De Stichting Dassenwerkgroep Brabant bestaat uit een selecte groep enthousiaste vrijwilligers die door middel van informatieverstrekking, voorlichting, het verzamelen en verspreiden van gegevens en het verrichten van veldwerk de Brabantse das de status geven die hij verdient.

 

Water Natuurlijk

 

Water Natuurlijk is de groene waterschapspartij met hart voor blauw. Water Natuurlijk is speciaal opgericht om de belangen van natuur, milieu, landschap en recreatie in de waterschappen beter te kunnen beschermen. De bestuurders van Water Natuurlijk zetten zich in voor schoon, veilig, gezond en betaalbaar water.

 


Gemeenten Land van Cuijk

 

 

 

 

Gemeente Cuijk

 

 

Gemeente Grave

 

 

 

 

Gemeente Mill en Sint Hubert

 

 

Gemeente Sint Anthonis

 

 

 


Achtergrondinformatiewww.knakdeworst.nl is een themasite van stichting Mens, Dier & Peel over de achtergronden van de intensieve veehouderij in de Peel; het grensgebied tussen Oost-Brabant en Noord-Limburg. Deze site heet zo, omdat het gebied dat beide provincies hebben aangewezen voor de concentratie van de intensieve veehouderij de vorm heeft van een worst. De gezamenlijke Peelgroepen vinden dat daar een einde aan dient te komen. Vandaar: knak de worst.

 

Duurzaam Deurne Nieuws

 

Duurzaam Deurne Nieuws stimuleert de ontwikkeling van Deurne naar een duurzame gemeente. Duurzaam Deurne Nieuws informeert de inwoners van Deurne over duurzame ontwikkelingen in de rest van Nederland en de wereld. Ook interessant voor mensen die niet in Deurne wonen!

 

 

 

hoeveel landbouwsubsidie kreeg mijn boer/buurman in 2014

het planbureau voor de leefomgeving

Mobilisation for the Environment