Vlaamse Gaai: Boxmeer bouwt stiekum zonder voortoets?

Een uniek stukje natuur dreigt uit de kern van Boxmeer te verdwijnen. Een prachtig bos, een van de laatste stukjes groen  in de wijk Luneven,  moet plaats maken voor woningbouw. Een bos dat een unieke functie vervult in de wijk door de rijke flora en met een grote variatie aan insecten en diersoorten, zoals de kleine en grote bonte specht, de groene specht, boomklevers en boomkruipers, mezensoorten, uilen,  vlinders zoals het oranjetipje,  bijen, vleermuizen, eekhoorns, en egels.


Daarnaast speelt dit bos uiteraard ook een belangrijke rol in de natuurlijke wateropname en -afvoer, levert het een aandeel in de hittebestendigheid en -beheersing, de CO2 opname en de leefbaarheid en het aanzicht van de wijk.
In deze tijd waar nationaal en internationaal veel aandacht is voor het klimaat en de leefbaarheid in de wijk, maakt de gemeente Boxmeer een andere keuze door het kappen van het bos en bebouwing toe te staan.
Dit past niet in het nieuwe duurzaamheidsplan dat de gemeente in haar beleid als speerpunt benoemt.

Er wordt geen voortoets gedaan en Boxmeer lijkt voor meerdere projekten niet van plan dit te gaan doen, zie De Gelderlander van vandaag.

Naar nieuwsoverzicht