Een koninklijke onderscheiding voor Geert Verstegen

De burgemeester benoemde hem uit naam van de koning tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Het opspelden van de bijbehorende medaille gebeurde door Trudie, echtgenote van Geert.

Behalve dat hij zijn partijtjes meeblaast in de gemeenschap van St Hubert, is hij vanaf het eerste uur (en nu al 41 jaren) betrokken bij Milieuvereniging Land van Cuijk. Wij kennen hem als aanjager, organisator en als vraagbaak. Ook regionale en nationale media weten hem te vinden als het om analyse of opinie gaat over onderwerpen die het milieu aangaan. Met zijn uitgebreide kennis, ervaring  en contactenkring is hij vaak betrokken bij procedures en is hij adviseur voor mensen die hun belang wilden bepleiten als ze overlast ondervinden van ontwikkelingen in hun leefomgeving.

Geert staat en gaat voor minder stank, minder beesten, minder mestfabriek, minder megastal, dus voor méér gezonde leefomgeving.

Geert is betrokken bij veel zaken, zoals blijkt uit de opsomming, en veel meer dan dat. Zóveel meer dat hij de Nederlandse taal verrijkt met een persoons-eigen woord: Geert is geëngaGEERT. Het gaat bij dit woord niet om de juiste vorm, maar om de inhoud. Precies zoals Geert zich opstelt.

De Kanselarij der Nederlandse Orden, die de onderscheidingen regelt, stelt op haar webpagina nadrukkelijk dat 'Het dus niet de bedoeling is dat de Koninklijke onderscheiding gedragen wordt op een t-shirt met spijkerbroek'. Waarvan acte, hoor je Geert denken. Hij blijft liever dicht bij zichzelf en daarmee dicht bij de mensen waarvoor hij zich inzet. Daar ligt zijn passie en dat is zijn kracht, want hij is oprecht geïnteresseerd in mensen.

We feliciteren Geert en zijn familie met de onderscheiding en spreken de wens uit dat hij nog tot in lengte van dagen zijn betrokkenheid blijft tonen.

Naar nieuwsoverzicht