Onder het Maaiveld, jaarvergadering.

Voor leden en een introducé is de film gratis, voor niet-leden geld er een gereduceerd tarief van €5,-/persoon.
De vergadering begint op 11 april om 19u00, de film om 20u30. Meld je aan voor de vergadering en film bij ons secretariaat, als niet-lid kan je voor de film boeken bij het filmcafé.

Extra informatie over de film:
Trailer: https://youtu.be/cPCG5_G0HYk
Het is een vrijwel dagelijks terugkerend onderwerp in het nieuws: onze omgang met de natuur en in het bijzonder de staat van onze bodem. Politiek, gemeenten, boeren en belangenorganisaties voeren felle discussies. Er zal een grote draai gemaakt moeten worden naar een omgang met onze natuur die in balans is met al het leven op aarde. Boeren moeten aanpassingen maken, consumenten verstandiger leven en de industrie moet anders worden georganiseerd. Hoe leren we verstandiger omgaan met de basis van ons bestaan? Hoe kunnen we leren van de natuur? Meestal denken we bij die natuur aan de zichtbare planten- en dierenwereld. Maar die flora en fauna is slechts het topje van de ijsberg. Onder het Maaiveld neemt de kijker mee op een fascinerende ondergrondse reis waar juist de kleine en microscopische wereld van onze bodem tot leven wordt gebracht. Verwondering en inspiratie staan daarbij centraal.

De makers van Onder het Maaiveld, bekend van De Nieuwe Wildernis, zien de film als een nieuw verhaal over rewilding, maar dan op microniveau. Bij Onder het Maaiveld laten ze de ondergrondse natuur het werk doen en wordt duidelijk hoe deze in verbinding staat met ons leven bovengronds.

 

Naar nieuwsoverzicht