Podcastserie Provincie NBr, over landbouw en voedsel

Geert Verstegen is sinds begin jaren 80 actief in de milieubeweging in Brabant, nu als voorzitter van het Brabants Burgerplatform. Ad de Jong uit Sint Anthonis heeft een zelfde missie*, maar voor hem zijn vooral de cijfers leidend; om vanuit de statistiek met elkaar in gesprek te gaan. Als secretaris van de Stichting Burgerwetenschappers Land van Cuijk probeert hij de betrouwbaarheid van die cijfers elke dag weer te verbeteren door op zoek te gaan naar de beste techniek. Geert kan die cijfers goed gebruiken en realiseert zich dat hiermee een belangrijke bijdrage kan worden geleverd aan het debat waarin je soms lijnrecht tegenover elkaar komt te staan.

Aglaia Fischer is lid van de Raad van Toezicht van Herenboeren en PhD candidate Circular Economy aan Wageningen University and Research. Zij geeft deze aflevering haar visie op 2030 en ziet vooral veel grote bedrijven hun best doen het hoofd boven water te houden, het huidige systeem is niet houdbaar stelt zij. De oplossing ligt volgens haar onder meer in kleinschaligere manieren van boeren.

*Ad de Jong is kort na het opnemen van deze podcast onverwacht overleden op 68-jarige
leeftijd. Zijn familie wil graag dat zijn werk voortleeft en hoopt dat anderen geïnspireerd raken door het luisteren naar zijn verhaal.

De afleveringen zijn te beluisteren via je favoriete podcastplatform:

Luister in Spotify

Luister in Itunes

Luister in Soundcloud

Aflevering gemist? Hier staan ze nog eens allemaal. 

Verleden, heden en toekomst

De "Club van 30" kijkt terug, vooruit, maar staat ook stil bij het heden. Bij succes, bij fouten om van te leren. Om te inspireren, om elkaar te helpen. Twee gasten, één gezamenlijk doel; samen op weg naar 2030. Jij bent van harte uitgenodigd om ook lid te worden van de "Club van 30"! Denk en praat mee via het platform www.landbouwenvoedselbrabant.nl/podcast

Naar nieuwsoverzicht