Duurzaam beheer van sportvelden

Duurzaam beheer sportvelden

Het beheer van sportvelden is een taak voor veel vrijwilligers in de gemeente Land van Cuijk. Dat met name de droogte deze zomer een lastig probleem was, is inmiddels wel duidelijk. Beheerders staan voor nog andere lastige opgaven, het bestrijden van emelten is er daar één van. Bij het onderhoud is het gebruik van chemische middelen ongewenst, is ook de gemeente van mening.

Milieuvereniging Land van Cuijk heeft een studieavond georganiseerd om duidelijk te maken hoe middels plant- bodem- water- én omgevingsbeheer op een duurzame wijze het sportveldenbeheer uit te voeren is. De ecologische bestrijding van emelten is daarvan een onderdeel.

Op de avond werd duidelijk dat inspelen op het verbod op gebruik van pesticiden, het veranderende klimaat, de krappe financiën, de beschikbare vrijwilligers, de behoefte aan kennis en samenwerking voor de clubs een grote uitdaging is.

Lumbricus Consultancy heeft het inhoudelijke deel van deze studieavond verzorgd. Er was ruimte voor het stellen van vragen en discussie. Het was een nuttige en leerzame avond. Kijk hier voor de presentaties: Pesticide vrij beheer sportvelden, en Weer, klimaat en gras.

Enkele sfeerimpressies:

 

 

 

Naar nieuwsoverzicht